Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490
Hjem / Nyheter / Profesjonell hjelp for tette rør
Cover Image for Profesjonell hjelp for tette rør
Profesjonell hjelp for tette rør

Profesjonell hjelp for tette rør

Tette rør er et vanlig problem som kan bli både ubehagelig og kostbart hvis det ikke håndteres riktig. Heldigvis kan TT-Teknikk hjelpe deg med å åpne tette rør umiddelbart med høytrykksspyling samtidig som det kan gjennomføres en rørinspeksjon. Dette gir grunnlag for hvordan man skal forebygge problemene og hvordan man kan utbedre gamle rør.

Signalene på tette rør: innvendige og utvendige rør

Når det gjelder innvendige rør, som avløpsrør fra bad og kjøkken , er det viktig å være oppmerksom på signalene som kan indikere problemer. Klukking i vannlåser, lukt i huset, og tregt avløp er alle tegn på at noe ikke er som det skal være. Disse signalene bør ikke ignoreres, da de kan være forvarsel om tette rør.

Jon Ove Lie som er direktør for rørfornying hos TT-Teknikk, understreker betydningen av å være spesielt oppmerksom på innvendige rør, spesielt dersom boligen er bygget før 1970. Eldre rør har en teoretisk levetid på inntil 50 år, og rørinspeksjon anbefales for å avdekke eventuelle rustne, slitte eller ødelagte rør.

Ukategorisert - Jon Ove Lie, direktør for rørfornying hos TT-Teknikk

Jon Ove Lie, direktør for rørfornying hos TT-Teknikk

Når det gjelder utvendige rør, som overvanns- og dreneringsrør, bør du være proaktiv med inspeksjon. Sjekk jevnlig at kummer og avløp ikke er fylt med grus, sand, slam eller annet avfall, da dette kan føre til oversvømmelser.

Forebygging av tette rør: enkle grep du kan ta

For å forebygge tette rør, bør du være bevisst på hva du kaster i avløpene. Unngå å helle fett, matrester, stearin, eller kaffegrut i kjøkkenvasken. Vær også oppmerksom på faresignalene, som tregt rennende vann eller lukt, og ta enkle tester for å sjekke avløpssystemets tilstand.

Rengjør slukene jevnlig ved å fjerne hår og skitt. Dette kan bidra til å forhindre at små partikler og sand samler seg opp og tetter rørene. Men husk, det er viktig at du monterer slukene riktig etter rengjøring for å unngå lekkasjer.

Når og hvorfor velge profesjonell hjelp

Selv om det finnes tiltak du kan gjøre selv for å forebygge tette rør, bør du alltid søke profesjonell hjelp når problemene oppstår. TT-Teknikk advarer mot risikoen ved å forsøke å løse tette rør selv ved å bruke selvinnkjøpte rørdeler og spyleslanger. Dårlig kvalitet på slike materialer kan føre til ytterligere skader.

TT-Teknikk anbefaler sterkt å bruke fagfolk for rørspyling. Ved hjelp av riktig kunnskap, verktøy og utstyr kan de effektivt og skånsomt håndtere tette rør. Med TT-Teknikk kan du være sikker på at rørene blir inspisert grundig etter rengjøring, og eventuelle skader blir identifisert og utbedret.

Å spyle tette rør med fagfolk tar vanligvis mellom 15 minutter og 3 timer, avhengig av tetthet, rørenes tilstand, og plasseringen av blokkeringen. Sammenlignet med potensielle kostnader og skader ved selvutførte tiltak, gir profesjonell hjelp fra TT-Teknikk en tryggere og mer pålitelig løsning.

Er du usikker på tilstanden til dine rør eller opplever du signaler på tette avløp? Ta kontakt med TT-Teknikk, og la profesjonelle ta seg av problemene for deg. På den måten kan du være trygg på at jobben blir gjort riktig, og dine rør vil fungere effektivt og problemfritt.

5 tips for å unngå tette rør

Bevisst avfallshåndtering

  • Unngå å kaste fett, matrester, stearin, kaffegrut, og annet fast avfall i kjøkkenvasken.
  • Bruk en egen beholder for matavfall og kast det i søppelbøtten.

Følg med på signalene

  • Vær oppmerksom på signaler som klukking i vannlåser, lukt i huset, og tregt rennende vann.
  • Ta øyeblikkelig handling hvis du oppdager slike signaler for å unngå større problemer.

Regelmessig rengjøring av sluk

  • Fjern hår og skitt regelmessig fra slukene i dusjen og vasken. Demonter vannlåsen i vasken og rengjør den grundig, men sørg for å montere den riktig etterpå for å unngå lekkasjer.

Varsomhet med bruk av rør

  • Unngå å kaste uegnet materiale i toalettet, som bomullspinner, våtservietter, og andre ikke-bionedbrytbare produkter. Vær forsiktig med bruken av kjemiske avløpsrensere, da de kan skade rørene over tid.

Profesjonell inspeksjon og vedlikehold

  • Planlegg regelmessige inspeksjoner av rørene, spesielt hvis boligen er bygget før 1970 eller ved eierskifte. Involver fagfolk som TT-Teknikk for rørinspeksjon og vedlikehold av avløpssystemet.

Ved å følge disse enkle tipsene kan du bidra til å forhindre tette rør og opprettholde et effektivt avløpssystem i hjemmet ditt.

Ta kontakt med oss om du trenger bistand eller det er andre ting vi kan hjelpe med.

 

© 2022 TT-Teknikk AS. All rights reserved.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.