Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490
Hjem / Våre Tjenester / Rørinspeksjon

Rørinspeksjon

Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490

Hva er rørinspeksjon?

Rørinspeksjon er et viktig verktøy for å finne feil eller kartlegge behov for utbedrings- eller vedlikeholdstiltak på rørsystemer, og den beste måten å finne feil på, er å studere røret fra innsiden. For å gjennomføre dette, så kreves to ting – avansert utstyr, og omfattende kunnskap. Ingen vil at velfungerende rør skal få skader etter gjennomført inspeksjon, ei heller at skader som er der ikke fanges opp.

 -

Slik foregår rørinspeksjon.

Vi bruker avansert kamerautstyr tilpasset det enkelte rør, avhengig av dimensjon og lengde. Deretter jobber vi oss gjennom røret, fra start til slutt, og observerer nøye hvordan det står til fra innsiden. Det kreves altså ingen graving eller pigging for å komme til. Og til tross for at det kan være trangt å komme til, så finner vi alltid en vei.

Alle inspeksjoner som foretas, dokumenteres på film. Som kunde vil du også få en skriftlig tilstandsrapport. Vi er også behjelpelige med å foreslå anbefalte tiltak i etterkant av en rørinspeksjon, eller en komplett kartlegging av et røropplegg, inkludert trasesøk. Ved slike oppdrag utvides dokumentasjonen til kunde med oppdaterte ledningskart og en samlet vurdering av tilstanden på røropplegget.

Dette er fordelene.

Som det meste annet, så har også rør begrenset levetid. Skader oppstår, enten vi vil eller ei. Fordelene med å gjennomføre jevnlig rørinspeksjon er at man vil oppdage eventuelle problemer tidlig nok til å gjøre noe med dem, før eventuelt et større problem er et faktum. Man kan eliminere feil og dyre opprettinger ved å gjennomføre rørinspeksjon oftere, også rett etter et nybygg står ferdig. Grunnen til det er at det eksempelvis kan ligge en sten å presse mot røret, som gjennom inspeksjon oppdages og kan utbedres tidlig. Og dersom det eksempelvis er sprekker på røret, så kan vi utføre rørfornying som løser problemet.

Hva kan skje om problemet ikke løses?

Se for deg at du spyler ned på toalettet, men det som skal forsvinne ned i røret, finner heller veien ut på baderomsgulvet. Propper i systemet kan komme av at noe sitter fast, og dette er ikke uvanlig dersom man neglisjerer vedlikeholdet. Økonomisk sett er det rimeligere å ha godt vedlikehold enn å ta problemene når de har vokst seg store. Ta kontakt for en inspeksjon eller rett og slett en høytrykksspyling, som gjør godt for rørene.

Last ned og les mer om rørinspeksjon i vår pdf eller om ledningskontroll her.

Se også hva slags tjenester vi utfører gjennom Power Clean. 

Ofte stilte spørsmål
Tlf:
Hva kan vi hjelpe deg med?

Last ned pdf

Vurderinger

© 2022 TT-Teknikk AS. All rights reserved.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.