
Når prosjektet krever massefjerning – men uteområdet ikke tåler gravemaskin – da er supersugeren løsningen. Med lang slange og kraftig sugekapasitet fjerner vi både våte og tørre masser uten graving.
Vi forstår gjerne ikke sammenhengen mellom innemiljø og helseskader fordi vi opplever forskjellige symptomer:
Hver femte arbeidstaker blir syk av innemiljøet på jobben.
Alt i alt fører dette til dette at hver femte arbeidstaker blir syk av innemiljøet på jobben. Det betyr at du kan ha en kollega som akkurat nå er sykemeldt på grunn av dårlig inneluft.
Det er en sammenheng mellom inneklima og helseplager.
Den bekrefter at det er en sammenheng mellom inneklima og helseplager. Støv, skitt, sopp, mugg og råte er den viktigste årsaken, og mye av dette kommer fra ventilasjonsanlegget som forpester inneluften.
Vi er nemlig flinke til å vaske og støvsuge gulvet, og tørke støv av pulter og hyller. Men vi er ikke flink til å sørge for rens og vedlikehold av det vi ikke ser – som kjøkkenavtrekk og ventilasjonsanlegg.
Problemet med dårlig innemiljø har blitt så omfattende at det til og med har fått sitt eget navn, nemlig Sykt Bygg Syndrom (SBS). I en undersøkelse som ble gjennomført i 10 kontorbygninger med omtrent 12 000 ansatte over to år, var situasjonen før og etter som natt og dag:
Du kan lese mer om denne undersøkelsen her.
Det koster ikke bare helsen, men det koster også økonomisk. Selv et belegg på kun et par millimeter på vifter og i kanaler og rør reduserer kapasiteten opptil 40 prosent. Det betyr at du må bruke tilsvarende mer strøm for å oppnå samme effekt som før. Ulempen er at du ender opp med å blåse enda flere helseskadelige mikroorganismer ut over hele arbeidsplassen, i tillegg til at du får mer støy.
Men aller viktigst, og som undersøkelsen viste er helseplager den største kostnaden. For la oss si at du får ned sykefraværet med 50 prosent med ren inneluft. Har du tenkt over hva bedriften vil spare i løpet av et år – og hva dere så vil spare hvert år fremover?
Luften på arbeidsplassen blir klinisk ren.
Mange tror at det eneste som kan gjøres er å bytte ventilasjonsanlegget, men det er ikke tilfelle. En rimeligere bedre og mer miljøvennlig måte å gjøre det på er Power Clean-metoden, som er mekanisk rensing av anlegget med børster. Denne metoden fjerner alle skadelige mikroorganismer, og i tillegg forsegles og desinfiseres alle kanalene etterpå. Det sikrer at anlegget og dermed luften på arbeidsplassen blir klinisk ren.
Deretter bør ventilasjonsanlegget renses jevnlig. Hele anlegget bør tas hvert femte år, mens rens av vifter og eventuell utskifting av filter bør gjøres hvert år eller ved behov. Hvis anlegget ikke renses, vil det til slutt bli så ødelagt at det må byttes – med alle kostnader det medfører.
Fordelen med et velfungerende ventilasjonsanlegg er bedre inneklima, lavere energiforbruk, høyere brannsikkerhet og et bedre arbeidsmiljø med friskere kolleger.
Vil du vite mer? Da kan du laste ned PDFen “Rense ventilasjon” her.
Når prosjektet krever massefjerning – men uteområdet ikke tåler gravemaskin – da er supersugeren løsningen. Med lang slange og kraftig sugekapasitet fjerner vi både våte og tørre masser uten graving.
Har du opplevd plutselig tett avløp uten noen tydelig årsak? Det er et vanlig problem – og forklaringen ligger ofte dypere i røret enn det man ser med det blotte øye.
Serwent er svært fornøyd med å ønske John Halvor Keown velkommen til oss. Han starter i en nyopprettet stilling med ansvar for salgsaktiviteter i region Øst, som består av Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold og Innlandet. John er 51 år og bosatt i Vestby med sin familie.
© 2022 TT-Teknikk AS. All rights reserved.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.