Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490
Hjem / Våre Tjenester / Graving

Graving

Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490

Betjeningsområder for graving og drenering: Oslo og omegn.

Hva er graving og drenering?

Med både små og store gravemaskiner hjelper vi våre oppdragsgivere med å utføre en så skånsom graving som mulig. De fleste byggeprosjekter krever graving – det kan være for drenering rundt grunnmur eller for en ny plen, eller om man ønsker å bygge hus, lage et svømmebasseng i hagen eller fjerne en oljetank. Uansett årsak, så er det viktig for oss å vite litt om hva som er i grunnen der vi skal grave, for å unngå overraskelser som kan påvirke jobben.

Som huseier eller hytteeier er det for eksempel viktig å sørge for god drenering. Om vann fra nedbør samler seg på bakken kan det renne inn mot huset og trykke mot grunnmuren. God drenering kan således forhindre fukt og kondens i kjeller og grunnmur. Drenering kan i prinsippet gjøres selv, med bruk av riktig verktøy og rør. Ellers har vi lang erfaring med å hjelpe kundene våre med riktig drenering.

Når det gjelder gamle oljetanker, så reduserer du sjansen for oljelekkasjer og forurensning ved å fjerne den. Du som eier blir stilt til ansvar for en eventuell lekkasje om dette skulle skje.

Er du for øvrig usikker på om du har en oljetank gravd ned i hagen, kan du kontakte kommunen du bor i, da denne skal ha kontroll over nedgravde tanker.

 -

Slik foregår graving og drenering.

Det er mange årsaker til å ha behov for å grave, og vi gjør oppdrag både for private og kommunale oppdragsgivere. Stort sett er graveprosjekter søknadspliktige, som for eksempel om du ønsker et svømmebasseng i hagen, men skal du sette opp en garasje på mindre enn 50 kvm så slipper du unna søknadsprosessen. Uansett er det greit å sjekke dette med kommunen for å unngå uønskede situasjoner i etterkant. Selve gravingen utføres med en liten eller større gravemaskin, avhengig av kompleksitet og omfang. Like viktig er det å ha en plan for transport av all massen som graves opp, og denne bortkjøringen kan vi selvsagt også bidra med. Vi har en betydelig utstyrspark og kan hjelpe med alle behov.

Fordelene med oss som leverandør.

Med over 30 år i bransjen har vi lang erfaring innen bygging og rehabilitering av kommunaltekniske og private vann- og avløpsanlegg. Vi kan hjelpe til med følgende type arbeider:

  • Dreneringsarbeid
  • Nedgravde avfallsløsninger
  • Fjerning av nedgravde oljetanker
  • Kabelgrøfter
  • Utenomhusarbeider som steinlegging, asfalteringer og støttemurer
  • Våre kunder er private huseiere, kommunale og statlige foretak, gårdeiere, entreprenører, borettslag og sameier.

Arbeidene utføres med egne fagarbeidere med solid erfaring, og ved behov benytter vi også faste samarbeidspartnere som vi har gode erfaringer med. Vi er godkjent lærebedrift og innehar sentral godkjenning av høyeste klasse innen vårt fagområde. Våre kunder er private huseiere, kommunale og statlige foretak, gårdeiere, entreprenører, borettslag og sameier.

Hva bør man tenke på knyttet til graving?

Som nevnt er det viktig å ha godkjenning i orden dersom dette påkreves, og dette kan variere fra kommune til kommune. Utover dette, så er det greit å tenke på at grunnforholdene er viktig for hvordan jobben kan gjennomføres. Det kan også være kulturminner som må tas vare på, dette er vesentlig å ha kontroll på. I tillegg kan det være fjell som må sprenges, og som potensielt kan medføre større kostnader.

Vi i TT-Teknikk utfører arbeidene med egne fagarbeidere med solid erfaring. Ved behov benytter vi også faste samarbeidspartnere som vi har gode erfaringer med. Vi er godkjent lærebedrift og innehar sentral godkjenning av høyeste klasse innen vårt fagområde.

Last ned og les mer i vår pdf.

Se også hva slags tjenester vi utfører gjennom Power Clean.

Ofte stilte spørsmål
Tlf:
Hva kan vi hjelpe deg med?

Last ned pdf

Vurderinger

© 2022 TT-Teknikk AS. All rights reserved.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.