Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490
Hjem / Nyheter / Power Clean lanserer ny tjeneste – rens av varmepumper
Cover Image for Power Clean lanserer ny tjeneste – rens av varmepumper
Power Clean lanserer ny tjeneste – rens av varmepumper

Vekst i antall varmepumper

Det installeres varmepumper over en lav sko i Norge, og veksten ser ikke ut til å stoppe opp. Årlig settes det nye rekorder i antall pumper montert, og det er lett å forstå. Ikke bare sparer man både energi og dermed penger, men den scorer også høyt på miljøvennlighet, de er stort sett enkle å bruke, gir godt inneklima og kan også brukes til kjøling. For å ivareta disse egenskapene er det viktig å utføre en rens av varmepumpe med jevne mellomrom. 

Rens av varmepumpe

Vi i Power Clean er allerede en av norges ledende spesialister på å skape et godt inneklima, gjennom vår kompetanse på vedlikeholdsrens av ventilasjonssystemer- og anlegg. God ventilasjon er god helse, og en varmepumpe som er full av skitt gir ikke god ventilasjon – den vil faktisk forurense luften som skal pustes inn. I en undersøkelse i Norge ble det funnet at over 50% av boliger der det bor barn, har for dårlig inneklima, og dette er jo på ingen måte gode tall. 

Siden vårt selskap Power Clean brenner for godt inneklima, så er det naturlig for oss å utvide vårt tjenestetilbud med rens av varmepumper. Vårt nye konsept vil garantert gi en ren varmepumpe som medfører at luften den blåser ut er ren og fri for partikler som vi på ingen måte ønsker å puste inn. 

Hvordan fungerer rens av varmepumpe?

De ulike delene på varmepumpen får seg en grundig vask eller rens med spesialutstyr- og miljøvennlige rengjøringsmidler- og kjemikalier. Vi starter med å rense viftetromler og register, som ofte er full av skitt. Videre rengjøres hele innmaten med spesialtilpasset verktøy. Dette er områder i varmepumpen man ellers ikke kommer til, og det er viktig å eliminere alt av smuss og bakterier som samler seg her. Store poser designet for dette formål sørger for å beskytte hjemmet ditt mot avfall, vann og annet søl.

Når dette er gjort monterer vi de ulike delene på plass, og sørger for å gjennomføre målinger på alle punkter som skal sikre drift og sikkerhet. Vi forlater hjemmet i akkurat den stand som når vi kom. 

Hvorfor og hvor ofte burde jeg rense varmepumpen?

Det er flere årsaker til hvorfor man bør gjennomføre rens av varmepumpen. Først og fremst er det godt for inneklimaet og innemiljøet at man har en ren varmepumpe, for å unngå å puste inn bakterier og skitt. Pust ren luft, med andre ord. 

Effekten i varmepumpen blir betraktelig bedre etter en rens, og ved bedre effekt i pumpen, så er dette også merkbart på lommeboken. Det er altså både energibesparende og økonomisk. 

I tillegg kan en varmepumpe som ikke er renset på en stund medføre en del støy, og det er kanskje sjenerende om man har plassert pumpen i stue eller andre oppholdsrom. Sist, men ikke minst – man forlenger levetiden på pumpen betraktelig med regelmessig rens. Og du kjøper trolig neppe ny bil uten å bytte olje og gjennomføre jevnlig service? Vel, det samme bør gjelde for en varmepumpe, for den skal du trolig ha lenger enn bilen. 

Investering

Å investere i en varmepumpe er både smart og kostnadsbesparende, og med en levetid på opptil 15 år er en god og regelmessig rens avgjørende for at varmepumpen skal fungere like godt – år etter år. Derfor bør du som minimum rense pumpen årlig for å opprettholde effektiviteten, varmeeffekten og besparelsen. 

God ventilasjon er god helse. Derfor bør du velge Power Clean på å bestille rens av varmepumpe. 

Bestill rens her. 

Power Clean er en del av TT-Teknikk. 

© 2022 TT-Teknikk AS. All rights reserved.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.