Døgnåpent vaktnummer tlf: 02490
Hjem / Nyheter / Anbefaler Power Clean på ventilasjonsrens til borettslag og sameier
Cover Image for Anbefaler Power Clean på ventilasjonsrens til borettslag og sameier
Anbefaler Power Clean på ventilasjonsrens til borettslag og sameier

Sitter du i styret i et borettslag eller sameie? I tillegg til å ha oversikt over økonomi og fellesutgifter, skal du sørge for å skape et godt bomiljø. Det innebærer ansvar for fellesarealer og bygninger. Mange er flinke til å ta vedlikeholdet på fasader og andre ting de ser. Men hvordan er vedlikeholdet på det du ikke ser – som ventilasjon?

Hvis du går fra Majorstukrysset i Oslo mot Frognerparken tar det bare ett minutt før du kommer til Kirkeveien 57. Du har kanskje sett bygningen, med restauranten Oriental og Majorstuen Elektriske i første etasje?

– Gården er fra ca. 1930 og sameiet består av 87 enheter, hvorav 85 er leiligheter. Den ene halvparten av enhetene vender ut mot Kirkeveien, og den andre vender ut mot en rolig bakgård mot i Jacob Aalsgate, forteller Christian Gulbransen, som er styreleder for Eierseksjonssameiet Kirkeveien 57.

Hva skjer når ventilasjonsanlegget hjemme har dårlig trekk?

Dårlig inneluft

For en liten tid tilbake fikk styret tilbakemeldinger fra enkelte beboere om at ventilasjonen trakk dårlig og at det var mye lukt i leilighetene. Christian og resten av styret startet derfor arbeidet med å finne bedrifter som utfører ventilasjonsrens.  

– Som styreleder har jeg jevnlig mottatt reklame i posten fra denne typen bedrifter, og jeg tok kontakt med et av dem. De kom på befaring og styret mottok et tilbud.

Ukategorisert - Christian Gulbransen

Christian Gulbransen

Samtidig som de fikk tilbudet kom det enda en reklame. Denne var fra oss og Christian tok kontakt, slik at også vi kunne komme på befaring og gi et tilbud.

– Styret satt de to tilbudene opp mot hverandre, og vi kom best ut av det både i forhold til pris, leveranse og rapporter. Så et enstemmig styre vedtok å bruke oss.

– Kom de når de skulle og utførte jobben på avtalt tid?

– Ja.

Slik sjekker du om du har dårlig ventilasjon hjemme.

Renset mer enn ventilasjonsanlegget

For oss er det viktig å ikke bare gjøre jobben, men å gjøre den skikkelig. Det innebærer blant annet å ikke bare rense ventilasjonsanlegget, men i tillegg å undersøke og reparere fra A til Å – fra bunn til topp.

– De sjekket også de fem viftene vi har på taket, og kunne konstatere at to av dem ikke fungerte. Dette påviste ikke det andre firmaet som var på befaring. Så takket være TT-Teknikk blir disse nå skiftet.

Dette gjorde vi i Kirkeveien 57

  • Renset ventilasjonskanalene med roterende børste – dette gjelder både fellesanlegget og kanalene som går til leilighetene
  • Renset ventilene som sitter i boligene
  • Renset vifter og viftehus på taket

– Ble det noen overraskelser på fakturaen?

– Den var helt i henhold til ordrebekreftelsen, så der var det ingen overraskelser.

Hvorfor er det viktig å ha jevnlig service av ventilasjonsanlegg?

Fornøyd kunde

Med hjelp fra kan beboerne i Kirkeveien 57 endelig “puste fritt” igjen. Og så er jo spørsmålet om Christian og naboene hans er fornøyde med resultatet – og TT-Teknikk generelt?

– Ja, vi setter veldig pris på arbeidet som er gjort. Jeg tok en liten spørrerunde på årets dugnad blant beboerne og de var unisont fornøyd med TT-Teknikk.

– Så du kan anbefale TT-Teknikk til andre som trenger ventilasjonsrens?

– Ja, så absolutt. Både borettslag og sameier bør sjekke ventilasjonen og benytte seg av TT-Teknikk, avslutter Christian.

God ventilasjon er god helse, så gjør som Kirkeveien 57 og 100 000 bedrifter, borettslag og sameier allerede har gjort – la TT-Teknikk ta seg av rensing av ventilasjonskanalene.

© 2022 TT-Teknikk AS. All rights reserved.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å analysere trafikken vår og gjøre nettstedet bedre. Ved å klikke "Godta alle", samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For mer informasjon kan du lese vårpersonvernerklæring.